Over ellen

Hi! Mijn naam is Ellen Lely. Naast natuurgeneeskundig therapeut ben ik een jonge moeder, natuurliefhebber, niet-flexibele yogabeoefenaar, HIIT-fanaticus, chaotische hobby-kok en fan van Marvel-films en boeken over gezondheid. Door collega-therapeuten word ik gewaardeerd om mijn rust, kennis, betrokkenheid en droge humor.

Als kind ben ik altijd gek geweest op de natuur. Ik ben opgegroeid in het Brabantse Oeffelt bij de Maas. Dit gebied van de Maasheggen vormde een belangrijk onderdeel in mijn leven: wandelen over de dijken met onze terriër Nicky. Zoeken naar dassen, ijsvogels en rivierkreeften. In het gras liggen en staren naar de voorbij zwevende wolken. Margrieten plukken voor ‘oma Oeffelt’. Vissen en zwemmen. Me verwonderen over het hoogwater in de winter en genieten van warme zomerse avonden met mijn ouders en broer.

Ook tijdens mijn studententijd was ik veel in de natuur te vinden. Studeren wisselde ik af met lange wandelingen, om mij weer van nieuwe energie en een frisse geest te voorzien. Daarnaast was ik door het vele trainen bij een tennisschool dagelijks buiten in beweging.

Toen ik begon te werken en in de stad ging wonen verloor ik voor een groot deel het contact met de natuur. Ik kon nog wel genieten van de vele bloesembomen in de lente en roodborstjes en spechten rondom mijn balkon, maar ik werd vooral opgeslokt door grijze gebouwen, lange werkdagen en werkinhoud die niet bij mij paste. In deze periode kampte ik geregeld met energiegebrek en hoofdpijnen. De realisatie dat dit de rest van mijn leven zou blijven als ik niets zou veranderen in mijn leven startte mijn zoektocht naar iets wat beter bij mij, bij mijn natuur zou passen.

Zo stuitte ik op de studie natuurgeneeskunde bij de HvNA in Arnhem. Een vijfjarige opleiding met medische basiskennis waarbij ik na het behalen van mijn papiertje mensen zou kunnen begeleiden met hun gezondheid. Vooral het holistische aspect (de mens zien als één geheel) en de natuurlijke, duurzame therapieën die ingezet kunnen worden, waaronder voeding en massage, spraken mij aan. Geen chemische middelen voorschrijven, maar natuurlijke middelen, en mensen zelf de verantwoordelijkheid geven over hun eigen gezondheid in plaats van afhankelijkheid creëren en symptomen bestrijden. Daarbij sprak het mij aan dat ik als een soort detective op zoek kon gaan naar de oorzaak van waarom iemand uit balans is. 

Na het behalen van mijn diploma ben ik mijn praktijk aan huis gestart. Dit geeft mij de mogelijkheid om werk en gezin te combineren en cliënten op flexibele tijden te kunnen ontvangen. Mijn werk geeft mij veel voldoening. Ik vind het waardevol dat ik onderdeel mag zijn van de weg die mensen bewandelen naar een gezond(er) leven, al is het maar voor een minuscuul moment.

Wil je zien of ik als therapeut bij je pas? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

-

Wat zeggen anderen?

Diny, 61 jaar, psycholoog

“Doordat je heel rustig bent, goed blijft luisteren en laat zien dat je betrokken bent kon ik mijn verhaal zeker goed kwijt. Ik heb meestal wat tijd nodig om iemand te vertrouwen en praat niet altijd makkelijk. Na het consult was ik verbaasd over mijzelf dat ik zoveel aan het woord was geweest, en dat voelde als opluchting. Vooral ook omdat ik met wat problemen m.b.t. mijn gezondheid zit die ik niet zo makkelijk met anderen bespreek.”

Anke, 35 jaar, docent hoger onderwijs

“Ik vond het prettig dat je echt de tijd neemt voor elk consult en zeer betrokken bent als therapeut. Je straalt rust uit en bent prettig in de communicatie. De holistische aanpak heb ik als waardevol ervaren. Je analyseert de klachten uitgebreid en neemt hierin alle aspecten mee. Je hebt mij veel inzicht gegeven in de oorzaak van mijn klachten en ik heb concrete tips gekregen waar ik iets aan heb gehad. Ik vond het fijn dat je echt een persoonlijk, op maat gemaakt, behandelplan opstelt en hierbij kijkt naar wat voor mij praktisch haalbaar is. Je bent inhoudelijk en analytisch sterk, werkt secuur en zoekt veel nog extra uit. Dit geeft vertrouwen in jou als therapeut.”

-

Hoe werkt het?

Tijdens het eerste consult wil ik een totaalbeeld van je krijgen en niet enkel ingaan op jouw klacht(en). Het doel is om te kunnen vaststellen wat het onderliggende probleem is. Uit het eerste consult vloeit een behandelplan, waarbij we samen kijken welke weg we inslaan. De vervolgconsulten bestaan uit het samen evalueren en afstemmen van het behandelplan. Het streven is de balans te hervinden, je eigen gezondheid in handen te nemen en dat je mij daarvoor gaandeweg niet meer nodig hebt.