therapieën


In mijn praktijk maak ik gebruik van meerdere duurzame, natuurlijke therapieën. Meestal wordt een combinatie van therapieën ingezet, zodat vlot subtiele veranderingen kunnen worden waargenomen.

VOEDINGSADVIES

In mijn praktijk werk ik met natuurvoeding. In een notendop is dit verse, pure, natuurlijke, biologische en gevarieerde voeding, afgestemd op het individu. Naast voeding kan ik orthomoleculaire therapie (supplementen) inzetten, indien in de anamnese en/ of bloedonderzoeken naar voren komt dat dit wenselijk is. Echter, voeding is vanuit een holistische visie meer dan wat je eet en drinkt. Het is niet alleen fysiek, maar bestaat ook op het niveau van je gedachten, gevoelens, energie/ prikkels, wensen en behoeftes. Meer balans ontstaat, zodra je jezelf afvraagt of iets wat je eet, voelt of denkt wel echt een positieve bijdrage heeft op je gezondheid.

Fytotherapie

Kruiden zijn altijd gebruikt om de gezondheid te stimuleren en ziekte te behandelen. De beroemde arts Paracelcus zei ooit: “Alle weiden, heuvels en bergen zijn apotheken.” De toepassing van fytotherapie of kruidengeneeskunde is maatwerk, omdat iedereen uniek is en zo ook diens gezondheid. Verder dient er rekening gehouden te worden met eventuele medicatie en of de kruiden goed op elkaar aansluiten. Een kruidenrecept wordt daarom pas gemaakt na een uitgebreide anamnese en diagnose. Kruiden kunnen net als voeding op meerdere manieren worden bereid; in mijn praktijk maak ik vooral gebruik van theeën en tincturen.

LICHAAMSGERICHTE THERAPIE

Bij massage is het lichaam de ingang om disbalans aan te pakken. Het is onder andere geschikt bij opgelopen spanning en stress, verwerking van (oude) emoties, behoefte aan ondersteuning in het leven, het zoeken naar zingeving en verdieping. Naast massage maak in mijn praktijk gebruik van andere vormen van lichaamsgerichte therapie, waaronder cupping, ademhalings- en lichaamsgerichte oefeningen en hydrotherapie. 

LEEFSTIJLCOACHING

Leefstijl is een manier van leven. Het omvat onder meer voeding, slaap, ontspanning en beweging. Samen bekijken we welke leefstijl jou ten goede komt. Leefstijlcoaching vormt een prominente plaats binnen een behandeltraject. Tijdens jouw traject gaan we samen op zoek naar manieren waarop jij jouw leven zo kunt inrichten dat jij er gelukkig en gezond(er) van wordt.  

BACHBLOESEMS

Bachbloesems helpen je gemoedsstemmingen bij bepaalde gebeurtenissen beter in evenwicht te brengen en zorgen dat je in harmonie blijft met jezelf. De remedies zijn bijvoorbeeld in te zetten bij examenvrees, piekeren gedurende de nacht en bij angst en paniek na een ongeluk. Bachbloesems geven geen schadelijke of ongewenste bijwerkingen, zijn niet verslavend of gewoontevormend en kunnen goed naast andere therapievormen gebruikt worden.   

IRISCOPIE

Van alle mensen op aarde heeft niemand dezelfde iris als jij. Zelfs je eigen irissen verschillen van elkaar. Elke iris heeft zijn unieke kleuren en ontelbare patronen. Je kunt je iris zien als een soort kaart, waarin elk deel van het lichaam terug te zien is, waaronder de nieren, spijsvertering, lever en huid. Je iris laat zien waar je sterke en zwakke plekken zitten, wat je valkuilen zijn en wat je kracht is. Om de anamnese van extra informatie te voorzien maak ik irisfoto’s. Het ondersteunt de richting van het behandeltraject, het is daarin niet leidend.